Hakeminen

Otavan Opiston nettilukioon haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Lisäksi hakijan tulee toimittaa aikaisemmat koulutodistukset joko liittämällä todistustiedostot suoraan hakemukseen tai lähettämällä todistuskopiot postitse. Jos olet ollut aiemmin muissa lukioissa, tarvitsemme niistä erotodistukset. Mikäli sinulla on ammatillinen tutkinto, on hyvä lähettää myös tutkintotodistus. Muussa tapauksessa pyydämme lähettämään perusopetuksen päättötodistuksen. Nettilukioon voi hakea milloin vain ja opinnot voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Pääsyvaatimukset

Nettilukio on aikuislukio ja hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias. Lisäksi hakijalla tulee olla peruskoulu käytynä (tai vastaavat tiedot). Poikkeustapauksissa myös alle 18-vuotias voidaan hyväksyä aikuislukion opiskelijaksi. Tällöin perusteiden tulee olla erityisen painavat.  Hyväksymisestä päättää Otavan Opiston rehtori. Alle 18-vuotiaan on kirjoitettava hakemuksessaan vapaamuotoinen anomus perusteluineen ja huoltajan hyväksymisineen, jotta hakemus voidaan huomioida.

Huom! Mikäli olet jo jonkin toisen asteen oppilaitoksen (lukio tai ammatillinen oppilaitos) kirjoilla varsinaisena opiskelijana, et voi samaan aikaan hakea nettilukion opiskelijaksi. Opintoja voi kuitenkin täydentää ja laajentaa suorittamalla Otavan Opiston tarjoamia yksittäisiä kursseja aineopiskelijana

Opiskelijaksi hyväksyminen

Käsittelemme hakemuksesi, kun olemme saaneet tarvittavat todistukset. Saat sähköpostiisi ilmoituksen hyväksymisestä. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisellä allekirjoituksella (sähköinen tunnistautuminen tai mobiilivarmenne). Vaihtoehtoisesti voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen, täyttää ja palauttaa sen postitse (osoite alla). Kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, saat lisäohjeita ja pääset laatimaan opiskelusuunnitelmaasi ohjaajasi kanssa.

Avaa sähköinen hakulomake. Täytä hakulomake ja lähetä kopiot todistuksistasi joko suoraan hakemuksen liitteenä tai kirjeitse osoitteeseen:

Otavan Opisto

Nettilukio