Lääketieteen opintoihin valmentava koulutus

Lääketieteen opintoihin valmentavassa koulutuksessa kartoitetaan aluksi jokaisen opiskelijan tarpeet ja tehdään jokaiselle henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Koulutuksen aikana kerrataan lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiiin tarvittavaa osaamista.

Koulutus koostuu seuraavista asioista:
– opiskelutekniikat
– lukion fysiikan, kemian ja biologian oppimäärän kertaaminen ja syventäminen
– fysiikan ja kemian matematiikka
– pääsykokeen vastaustekniikat
– harjoituspääsykokeet.

Lääketieteen opintojen pääsykokeiden oppiaineiden lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus kerrata ja suorittaa kurssitarjonnassamme olevia lukion kursseja esimerkiksi englantia, ruotsia, äidinkieltä ja matematiikkaa.

Koulutukseen osallistujat voivat korottaa lukion oppimäärän arvosanojaan joko tenttimällä tai oppimistehtävillä. Mikäli opiskelijalla on YTL:n sääntöjen mukaan mahdollisuus korottaa ylioppilaskokeen hyväksyttyä arvosanaa, voi arvosanoja korottaa kevään 2018 ylioppilaskokeessa. Lisäksi opiskelija voi halutessaan täydentää yo-tutkintoa ylimääräisellä kokeella keväällä 2018.

Koulutuksessa pyritään löytämään jokaiselle opiskelijalle mahdollisimman tehokas keino opiskella ja oppia. Opinnot koostuvat luennoista, itsenäisistä ja ryhmäoppimistehtävistä. Opetuksessa käytetään pääosin verkkomateriaalia, mutta opiskelijat voivat käyttää jo hankkimiaan kirjoja ja materiaaleja opintojensa tukena.

Koulutus järjestetään monimuotokoulutuksena.

Koulutukseen hakevilta odotetaan hakukelpoisuutta lääketieteen koulutusohjelmiin: ylioppilastutkinto, vähintään kolmevuotinen ammatillinen perustutkinto tai jokin näihin rinnastettava tutkinto sekä hyvä suomenkielen taito.

Koulutus on suomenkielinen.

Koulutuksen ajoitus: 4.9.2017–18.5.2018

Koulutuksen laajuus: 32 ov

Kustannukset

Koulutus toteutetaan vapaan sivistystyön opintoina. Lähiviikon hinta on 130 € (sis. kurssimaksun, asumisen ja kaikki ruokailut arkipäivinä) ja etäviikon 100 €. Muualla kuin asuntolassa asuvilta lähiviikon viikkohinta on 100 € (sis. lounas ja päiväkahvi).

Koulutus on opintotukikelpoista. Alle 25-vuotiaat voivat hakea opintojen alkamisen jälkeen opintoseteliavustusta, joka kattaa osan opiskelumaksuista.

Hakeminen

Hakuaika: 1.2.–31.7.2017